Voedingsbedrijf Vaco investeert 2,5 miljoen euro in nieuwe versafdeling

In Olen breidt voedingsbedrijf Vaco, dat kant-en-klare maaltijden produceert, in april uit met een nieuwe versafdeling. Het gaat om een investering van 2,5 miljoen euro die meteen goed zou zijn voor zowat extra 35 jobs. Die worden tijdens een zogenaamde opstartfase echter ingevuld door een "externe partner", omdat die werknemers volgens het bedrijf flexibeler kunnen worden ingezet dan het vaste Vaco-personeel.

drombouts

Enkele personeelsleden van Vaco uitten de voorbije dagen in verschillende kranten hun ongerustheid over de bedrijfsuitbreiding. Zij vrezen immers dat het gaat om goedkope Roemeense werkkrachten die uiteindelijk in de hele Vaco-fabriek zullen worden ingezet, wat de jobzekerheid van het huidige personeel in gevaar zou brengen.

De directie van Vaco houdt het zaterdag op een "externe partner" die vooral nodig is tijdens de opstartfase van de uitbreiding, zolang niet duidelijk is hoe groot de vraag naar de nieuwe producten precies zal zijn. "Verse producten kunnen we pas produceren op het ogenblik dat er daadwerkelijk een bestelling is", zegt managing director Jo Verstappen.

"We kozen daarom voor een externe partner die daar ervaring mee heeft en snel een tweede en derde ploeg kan inzetten indien nodig. Eens die opstartfase achter de rug kan de eerste, vaste ploeg ingevuld worden met eigen mensen."

Verstappen ontkent verder met klem dat het Vaco-personeel in de rest van het bedrijf op termijn zou vervangen worden door goedkopere buitenlandse werknemers. "Het hele plan is trouwens met een ruime meerderheid goedgekeurd op de ondernemingsraad van het bedrijf, waar ook de vakbonden aanwezig waren. De meeste personeelsleden staan hier gewoon achter."

Foto Bert De Deken

MEER OVER Olen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio