Oud-winnares Ruslana zoekt mee naar Belgische Songfestival-inzending

Print

Oud-winnares Ruslana zoekt mee naar Belgische Songfestival-inzending

Doet de naam Ruslana nog een belletje rinkelen? In 2004 won ze met haar 'Wild Dances' het Eurovisie Songfestival. Nu roept de VRT haar hulp in voor de Vlaamse inzending van dit jaar.

Ruslana (40) is momenteel in het land voor repetities en al enkele opnames voor Eurosong, dat dit jaar weer uitpakt met een reeks avondvullende shows zondagavond op Eén. De VRT heeft een nieuwe formule uitgedokterd waarbij verschillende artiesten én verschillende nummers in de running zijn. De kijker heeft het laatste woord maar tijdens de uitzendingen zorgt een team van experts voor goede raad. Die experts zijn Bart Peeters, Ozark Henry, Lazy Jay en Ruslana.

Xandee

Wat heeft de Oost-Europese ster doen ingaan op de uitnodiging van de VRT om mee te werken aan de preselecties voor het Eurovisie Songfestival. "Ik hou van België", klinkt het meteen enthousiast. "Ik meen het, ik bezit nog altijd jullie gouden plaat die ik hier gekregen heb voor 'Wild Dances'. Ik herinner mij dat ik twaalf weken de hitlijst van Radio Donna bij jullie heb aangevoerd. Ik herinner mij zelfs nog de Belgische inzending van het Songfestival dat ik gewonnen heb: Sandy (die toen onder de naam Xandee deelnam met One life, red.)"

Later dat jaar nam Ruslana ook deel aan de Oranjerevolutie in Oekraïne, ze zetelde even in het parlement en ook vandaag maakt ze weer deel uit van een burgerprotest dat het Onafhankelijkheidsplein in hoofdstad Kiev bezet. "We pikken het niet langer dat de dieven in de regering zich verrijken terwijl de bevolking nog armer wordt."

HVGo, Foto's KVE

Nu in het nieuws