Bernard Wesphael blijft in de cel

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Bernard Wesphael (55) met drie maanden verlengd. De verdediging had gevraagd om het Waals parlementslid onder voorwaarden of met een enkelband vrij te laten. Bernard Wesphael zit in de cel op verdenking van moord op zijn vrouw Véronique Pirotton.

jatimmermans

Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Volgens het parket houdt die stelling geen steek.

Enkelband

De verdediging had gehoopt om Bernard Wesphael vrijdag vrij te krijgen. "In hoofdorde hebben we dan ook gepleit dat er geen redenen meer zijn om hem langer vast te houden", aldus Tom Bauwens. "Ondergeschikt hebben we ook een vrijlating onder elektronisch toezicht voorgesteld." Het is pas sinds 1 januari 2014 mogelijk om tijdens de voorhechtenis al met een enkelband vrij te komen. Volgens de advocaten van de politicus voldoet hun cliënt aan alle voorwaarden voor een enkelband.

Bernard Wesphael blijft zijn onschuld staande houden. Ook zijn advocaten blijven strijdvaardig. "Ik blijf ervan overtuigd dat hij onschuldig is en dat hij ten gronde zal vrijgesproken worden", zei meester Jean-Philippe Mayence voor de zitting van de raadkamer.

Als de verdediging beroep aantekent tegen de beslissing van de raadkamer, zal Bernard Wesphael binnen de twee weken voor de KI in Gent verschijnen.

Belga

Foto: Bernard Wesphael

Archiefbeeld Belga

Vastgoed

Jobs in de regio