Bernard Wesphael verschijnt voor de raadkamer

Vrijdagochtend om 11.30 uur zal Bernard Wesphael (55) in Brugge opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Dat bevestigt het parket van Brugge. De verdediging diende een verzoekschrift tot voorlopige vrijlating in. De Waalse politicus zit in de cel op verdenking van moord op zijn vrouw Véronique Pirotton.

dvansant

Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was er van overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Volgens het parket houdt die stelling geen steek.

Maandag en dinsdag kreeg Tom Bauwens, advocaat van Wesphael, de kans om het dossier van zijn cliënt in te kijken. Na inzage van het dossier besliste de raadsman van Bernard Wesphael om een verzoekschrift tot voorlopige vrijlating in te dienen. Over de inhoud van het dossier wil meester Bauwens niets kwijt. Hij benadrukt wel dat zijn cliënt bij zijn verklaringen blijft.

Vrijdagochtend beslist de Brugse raadkamer over de verdere aanhouding van de politicus. De zaak zal als laatste behandeld worden en start in principe niet voor 11.30 uur. Bij de vorige raadkamerzitting was Bernard Wesphael zelf afwezig. Hij liet zich toen in de gevangenis behandelen voor enkele gezondheidsproblemen.

Archieffoto Belga BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio