1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Heraanleg Rijnkaai Noord start in maart

In maart gaat de heraanleg van de Rijnkaai Noord van start. Die werken kaderen in de ruime heraanleg van de Scheldekaaien.

jrosquin

In eerste instantie zal gestart worden met de heraanleg van het wegprofiel van de Rijnkaai tussen de Kattendijksluis en de Amsterdamstraat. Er komt een nieuwe rijweg, nieuwe voetpaden aan stadszijde, een nieuw fietspad en een wandelstrook aan de kant van de kaaien. Ook de riolering wordt vernieuwd.

De bestaande weg wordt opengebroken en de rioleringen worden vervangen. Dat gebeurt in samenwerking met Rio-Link. Vervolgens wordt er een nieuwe rijweg aangelegd (in asfalt), komen er nieuwe voetpaden aan stadzijde en een wandelstrook aan de kant van de Kaaien, voorziet de aannemer een breed nieuw fietspad en worden er groenvoorzieningen, straatmeubilair en straatverlichting geplaatst. In overleg met de verkeerspolitie is er een strikte fasering uitgedacht zodat er zo lang als mogelijk over dit gedeelte van Rijnkaai verkeer in twee richtingen mogelijk blijft.

Op 10 februari organiseert de stad in samenwerking met de aannemer in de foyer van het Red Star Line Museum een infomoment. Tussen 16 uur en 19 uur kunnen geïnteresseerden doorlopend de plannen komen bekijken en vragen stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER