1 / 2

Zus Ludo Van Campenhout treedt toe tot sp.a

Peggy Van Campenhout, tot nu onafhankelijk lid van de Merksemse districtsraad, stapt over naar de sp.a. Daarmee keert ze terug naar de socialistische roots van haar voorgeslacht. En maakt ze dus een heel andere keuze dan haar drie jaar oudere broer.

jrosquin

Peggy Van Campenhout maakte haar keuze woensdag bekend in Came, haar nieuwe koffiehuis op de hoek van de Bredabaan en de Camelialei. “Ik vind mezelf terug in het programma van de lokale meerderheid (N-VA en sp.a-Groen, red.) en ik wil me daarin graag inzetten voor middenstand en sport.”

Wispelturig

De 44-jarige zus van schepen Ludo Van Campenhout (foto) volgde tot nu een grillig politiek parcours. Ze kwam in 2010 in de districtsraad terecht als opvolger voor Open Vld, maar stapte uit die partij na de perikelen rond haar broer. In de aanloop naar de verkiezingen van 2012 ging ze toch weer op de lijst van Open Vld staan. “Maar toen na de verkiezingen bleek dat ik in aanmerking kwam voor een zetel, werd ik onder druk gezet om die in te leveren”, zegt ze. Ze weigerde en zetelde sindsdien als onafhankelijke.

Voor districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) is deze overstap geen probleem. “Dat ze naar de sp.a gaat, daar heb ik niks op tegen. Onze meerderheid wordt hier alleen maar sterker door.” Die meerderheid bestaat nu uit elf N-VA’ers en zeven zetels voor sp.a-Groen. Daarvan zijn er na de overstap van Peggy Van Campenhout drie voor sp.a en vier voor Groen.

Broer Ludo: "Niet vervelend"

Ludo Van Campenhout (schepen van Sport, Diamant en Personeel in Antwerpen) was woensdagochtend nog niet op de hoogte van de overstap van zijn zus naar het kartel sp.a-Groen. “Of ik het vervelend vind dat zij en ik nu tot verschillende partijen behoren? Nee hoor, het is niet omdat je uit dezelfde familie komt dat je ook dezelfde politieke overtuigingen moet delen."

LM

MEER OVER Ludo Van Campenhout

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio