1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Rudy vindt lichaam echtgenote (48) in beek

Een 48-jarige vrouw is woensdag dood aangetroffen in een beek vlak bij haar woning in Wommelgem. Het was haar echtgenoot die de akelige ontdekking deed toen hij ‘s morgens met de honden ging wandelen.

ikerremans

Hoe de 48-jarige Nadine De Dael woensdagochtend om het leven kwam is voorlopig nog een raadsel. Haar echtgenoot Rudy Leys, een vrachtwagenchauffeur van Mexico Natie, ging rond 6.30u de twee honden van het koppel uitlaten. Op slechts vijftig meter van hun woning op de Uilenbaan in Wommelgem trof hij het levenloze lichaam van zijn vrouw aan in een beek naast de weg.

De man waarschuwde de hulpdiensten die onmiddellijk massaal ter plaatse kwamen. Nadine was op dat ogenblik licht gekleed, zeker gezien de weersomstandigheden. Bovendien had ze twee kappen in het aangezicht. “Gezien de omstandigheden zijn leden van het labo en de federale gerechtelijke politie van Antwerpen ter plaatse afgestapt om de eerste vaststellingen te doen en een sporenonderzoek uit te voeren”, vertelt Ken Witpas, woordvoerder van het Antwerps parket. Er werden echter geen elementen aangetroffen die wijzen op kwaad opzet.

Ook uit het verhoor van echtgenoot Rudy bleken geen aanwijzingen van slechte bedoelingen. “We gaan momenteel uit van een ongeval zonder dat daar derden bij betrokken waren”, legt Witpas uit.

“Om meer duidelijkheid te brengen over de doodsoorzaak, en om alles uit te sluiten, zal het parket een onderzoeksrechter vorderen met oog op de uitvoering van een autopsie”, aldus nog Witpas. Die autopsie, waarvan de resultaten woensdagavond nog niet bekend waren, zal moeten uitwijzen of Nadine overleed aan onderkoeling of door een andere oorzaak.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.

SARE Foto BFM, W&F

MEER OVER Wommelgem

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio