Verkoper 'sjoemelkassa's' levert bij Financiën

Het Turnhoutse ETC, Euro Tap Control, mag 23 automaten leveren aan de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën. Niks bijzonders, ware het niet dat er een groot fraudeonderzoek loopt naar het bedrijf. Het verkocht jarenlang kassa’s waarmee horecauitbaters makkelijk konden knoeien.

ikerremans

Eind vorig jaar verstuurde de FOD Financiën een aanvraag naar enkele producenten van kassasystemen. De FOD wilde 23 dranken voedingsautomaten kopen om in haar restaurants te plaatsen. Ook ETC kreeg de aanvraag binnen. Dat is opvallend, want tegen het Turnhoutse bedrijf loopt een onderzoek wegens fraude. In maart werden bedrijfsleiders Jef C. en Philippe M. opgepakt, omdat ze jarenlang kassa’s hadden verkocht waarmee horecauitbaters konden sjoemelen.

Véronique Pellegrin van Fedorest, dat de aanbesteding uitstuurde voor de FOD Financiën, bevestigt dat ETC de aanbesteding won. “Ze hadden de beste prijs en naservice. Dat er een onderzoek tegen hen loopt, wisten we niet. De aanbesteding is in elk geval heel transparant verlopen.”

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) weet niet hoe ver het onderzoek tegen ETC al staat. “Maar er is hier niet onwettigs gebeurd. Zolang iemand niet is veroordeeld, blijft hij onschuldig.”

Bij ETC wilde ondanks aandringen niemand reageren.

RALI Foto ISOPIX

MEER OVER FOD Financiën

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio