Gedaan met te snel rijden in Rumst

Gedaan met te snel rijden in Rumst

Gedaan met te snel rijden in Rumst

Print
Rumst - Zes camera’s uitgerust voor automatische nummerplaatherkenning (ANPR) moeten over enkele weken mee toezicht houden op het verkeer in Rumst. De net geïnstalleerde camera’s moeten nog wel eerst worden geijkt voor de eerste pv’s kunnen volgen.

Op zoek naar een oplossing voor het onnodige doorgaand vrachtverkeer in Rumst kwam het vorige gemeentebestuur al uit bij een netwerk van ANPR-camera’s. Aanvankelijk liet de installatie ervan nog op zich wachten, totdat in september vorig jaar de gemeenteraad het licht op groen zette voor de aankoop van de toestellen. Voor die beslissing trok Rumst liefst 237.000 euro uit.

“Omdat we net konden instappen op een bestelling van de Vlaamse overheid heeft het dossier wat vertraging opgelopen. Ondertussen is de installatie volop aan de gang en staan de eerste camera’s al in het straatbeeld”, zegt mobiliteitsschepen Geert Van Der Auwera (CD&V).

Mei

Zo coveren camera’s op de zogeheten rotonde Moëz in de Catenbergstraat en het oprittencomplex van de E19 in de Bussestraat een eerste traject waar doorgaand zwaar verkeer en al te snelle chauffeurs een procesverbaal riskeren.

De overige vier camera’s krijgen een plaats op het traject vanaf de Nieuwstraat in Terhagen tot op de gemeentegrens met Boom in de Kapelstraat, waar ze eveneens het zware verkeer in beide richtingen moeten monitoren.

“Vooraleer de camera’s in werking kunnen worden gesteld, moeten ze nog wel geijkt worden. Ook wachten we nog op de installatie van de benodigde software om ermee te werken. Over enkele weken, hopelijk tegen mei, moeten de camera’s operationeel kunnen zijn”, geeft Van der Auwera nog mee.

JVDPO
Foto LUMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio