Na 5 jaar nog steeds geen geld voor slachtoffers De Gelder

Vijf jaar na de aanslagen van Kim De Gelder, op 16 en 23 januari 2009, hebben de nabestaanden en de overlevende slachtoffers nog steeds geen cent schadevergoeding gezien.

drombouts

De meervoudige moordenaar moet de nabestaanden en slachtoffers in totaal meer dan een miljoen euro betalen. De ouders van de vermoorde baby’s Leon en Corneel krijgen bijvoorbeeld 30.000 euro, zo heeft het hof van assisen in Gent beslist.

Maar De Gelder bezit niets. Dus moet het Fonds voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden bijspringen. Maar die procedure neemt heel veel tijd in beslag, zegt advocaat Jef Vermassen, die enkele slachtoffers verdedigt. Het Fonds heeft zelfs nog maar één dossier opgestart in de zaak-De Gelder.

De afhandeling van alle dossiers kan nog maanden, zelfs jaren duren. De medische kosten voor de gewonde kinderen en verzorgsters zijn wel al betaald, door de verzekeringsmaatschappijen.

Kim De Gelder werd in maart 2013 tot levenslang veroordeeld. Hij vermoordde vier mensen: de 73-jarige Elza Van Raemdonck op 16 januari 2009, en een week later de 54-jarige verzorgster Marita Blindeman en de twee baby’s Leon en Corneel.

Lees meer in uw krant.

TG

Foto Isopix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER