Dedecker (N-VA): "Onbegrijpelijk dat Peeters vasthoudt aan regeling Arco"

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker noemt het "onbegrijpelijk" dat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vasthoudt aan de waarborgregeling voor Arco. "De coöperanten zijn bedrogen door de top van het ACW. Zij moeten hun geld terugkrijgen van diegene die hen bedrogen heeft: het ACW", zegt hij.

mceulemans

Zaterdag protesteerden Arcopar-coöperanten voor de deur van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Zondag zei minister-president Peeters dat ze beter zouden protesteren bij die partijen die tegen de waarborgregeling stemden, zoals de N-VA.

"ACW moet terugbetalen"

"Deze waarborgregeling staat onder zware druk: zowel de auditeur van de Raad van State als de Europese Commissie hebben zich hier al zeer negatief over uitgelaten. De vernietiging ervan is dan ook zeer waarschijnlijk", zegt Dedecker. "De Arco-spaarders zijn duidelijk slachtoffer en moeten hun geld hoe dan ook terugkrijgen. In eerste instantie van diegenen die verantwoordelijk zijn voor hun verlies: het ACW. De manier waarop CD&V de verantwoordelijkheid wil afschuiven op de belastingbetaler is pure zelfbediening", zegt de N-VA'er.

Belga, archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER