Leeuwenfluisteraar knuffelt met wilde dieren in Afrika (video)

De Zuid-Afrikaanse Zoöloog Kevin Richardson houdt er een eigenaardige relatie op na met wilde dieren. Zijn diepgaand onderzoek en bijzondere relatie met leeuwen laat hem toe om zomaar op de dieren af te stappen. Wie in de video twee leeuwen op de man ziet afstormen, verwacht dat hij verscheurd gaat worden. Integendeel: ze vliegen de man in de armen en liggen uitgebreid met hem te knuffelen.

mceulemans

Richardson, die ook wel 'De Leeuwenfluisteraar' genoemd wordt, wil de leeuwen onder de aandacht brengen. Hij zegt namelijk dat mensen een verkeerd beeld hebben van Afrika. De leeuwen lopen er niet meer in bosjes rond en hij voorspelt dat ze aan het huidige tempo binnen 20 jaar uitgestorven zullen zijn. Daarom plakt Richardson zijn jeep vol GoPro-camera's en maakt hij de hartverwarmende beelden.

De twee leeuwen in de video redde hij nadat ze door hun moeder waren verstoten. Daardoor is het telkens weer een blij weerzien. Maar ook hyena's lijken niet zo vals of vuil te zijn als ze wel eens afgebeeld worden.

MCe, beeld YouTube