Smet stuurt inspectie naar ondernemingsschool Natan

Onderwijsminister Pascal Smet heeft opdracht gegeven aan de onderwijsinspectie om ondernemersschooltje Natan vervroegd door te lichten. Dat gebeurt na getuigenissen in uw krant over problemen bij de basisschool.

dvansant

Eind december getuigden ex-personeelsleden over een gebrek aan leiding, pedagogische begeleiding, hygiëne en geld bij het nieuwe Antwerpse ondernemersschooltje Natan. Als reactie daarop heeft minister Pascal Smet (sp.a) de onderwijsinspectie nu gevraagd om de werking van Natan op zeer korte termijn door te lichten. Op die manier wil hij een objectief beeld krijgen van de situatie op de school.

“De school is op de hoogte gesteld”, klinkt het op zijn kabinet. “Hoeveel tijd er precies nodig zal zijn voor de doorlichting, is moeilijk te zeggen. Stel dat de onderwijsinspectie een negatief advies geeft, dan krijgt de school ook de kans om een verbeterplan voor te stellen.”

Natan ging op 2 september van start, maar al snel lagen de twee stichters T. D. en Jan De Roo van de ondernemingsschool vlak bij Park Spoor Noord met elkaar in de clinch. Volgens leerkrachten die er werkten, was er sprake van belangenvermening, intimidatie en een gebrek aan hygiëne door kapotte toiletten en het ontbreken van een poetsvrouw.

Directeur Jan De Roo zegt dat hij blij is met de aangekondigde inspectie. “Alle beginnende scholen moeten die ondergaan. We hebben er zelf om gevraagd en we zijn er helemaal klaar voor. Het is echt niet zo dat wij als bevende konijntjes afwachten, integendeel. We staan er heel positief tegenover.”

Jan De Roo vindt dat het kabinet van Pascal Smet doet aan ‘stemmingmakerij’. “We zijn dat persgedoe ook helemaal beu. We zijn gewoon een kleine onafhankelijke school die goed onderwijs geeft met mensen die zeer goed werk doen. Meer moet dat niet zijn. Ik heb vandaag nog gebeld met de inspecteur-generaal en dat was een goed gesprek. Ik maak me dan ook absoluut geen zorgen over het resultaat.”

Archieffoto Belga MAAIKE FLOOR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER