'A-Stad' wordt nieuw digitaal platform van Antwerpen

'A-Stad' wordt nieuw digitaal platform van Antwerpen

'A-Stad' wordt nieuw digitaal platform van Antwerpen

Het digitaal platform van de stad Antwerpen dat binnenkort de huidige website van de stad en het magazine De Nieuwe Antwerpenaar (DNA) moet vervangen, zal "A-Stad" heten. Dat heeft het stadsbestuur vrijdag bekendgemaakt. Het platform zal vanaf mei voor iedereen beschikbaar zijn, maar eerst volgt nog een uitgebreide testfase vanaf half februari.

jrosquin

'A-Stad' moet een erg gepersonaliseerde dienstverlening voor en communicatie met de Antwerpenaars en bij uitbreiding alle bezoekers van de stad mogelijk maken.

Het Antwerpse stadsbestuur besliste vorig jaar al dat De Nieuwe Antwerpenaar, het gratis infoblad van de stad dat nu nog huis-aan-huis wordt verdeeld, en de webstek antwerpen.be zouden worden samengevoegd tot één online platform. Die beslissing kaderde in de verregaande digitalisering van de werking van de stad Antwerpen waarover al in het bestuursakkoord sprake was.

'Besparing én verbetering'

Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) kan die digitalisering zowel een besparing als een verbetering van de dienstverlening inhouden. Bovendien groeien steeds meer mensen op met op zijn minst een basiskennis van het online gebeuren en zal er volgens De Wever tegelijkertijd toch nog gezorgd worden voor doelgroepen zoals senioren en kansarmen, die daar nog niet zo mee vertrouwd zijn.

'A-Stad' zal toegankelijk zijn via alle mogelijke computers, tablets en smartphones en zou vooral de gebruikers centraal plaatsen. Zij kunnen er een gedetailleerd profiel opmaken waarop het platform zich baseert om bijvoorbeeld interessante nieuwsberichten weer te geven, leessuggesties te bieden binnen het Antwerpse bibliotheekaanbod of wegenwerken in je woonomgeving te melden. Je zou er bovendien makkelijk zelf problemen kunnen melden of feedback geven over de stedelijke dienstverlening.

Beeld: de huidge website DNA.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio