Bloedsporen van Wesphael en echtgenote teruggevonden in hotelbed

Er zijn bloedsporen van de Waalse politicus Bernard Wesphael en zijn vrouw Véronique Pirotton teruggevonden in het bed van de hotelkamer, waar Véronique Pirotton dood is aangetroffen. Dat meldde RTL vrijdag op basis van de autopsie.

evrolix

RTL maakte ook melding van sporen van cafeïne, pseudo-efedrine en ook van lorazepam, citalopram en lormetazepam, de bestanddelen van Temesta, in het bloed van Pirotton. Dat anxiolyticum was aanwezig in een dosis "duizend keer lager dan een dodelijke dosis", aldus RTL. De artsen wezen ook op 35 verwondingen op het lichaam van het slachtoffer. Ook maakten ze gewag van bloedingen in de lever en de milt.

De kranten van Sudpresse schreven vrijdag ook dat de vrouw van Wesphael op de avond van haar dood 3,07 promille alcohol in haar bloed had en het Waals parlementslid 0,9 promille alcohol. Volgens de advocaat van de burgerlijke partijen, Philippe Moureau, gecontacteerd door Belga, is Véronique Pirotton overleden door "verstikking veroorzaakt door een derde". Intussen riep de stafhouder van de balie Moureau tot de orde in verband met zijn verklaringen in de pers, meldde RTBF.

Advocaat Tom Bauwens, die met meester Jean-Philippe Mayence instaat voor de verdediging van Wesphael, wou geen commentaar kwijt over het dossier. Het parket van Brugge sluit zelfmoord uit op basis van het onderzoek. In een brief aan Belga had Wesphael nog ontkend fysiek geweld tegen zijn vrouw te hebben gebruikt. "Nooit heb ik mijn vrouw geslagen", klonk het.

Belga Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio