Lize Feryn in 'In Vlaamse Velden': Meteen een naaktscène

Lize Feryn in 'In Vlaamse Velden': "Meteen een naaktscène"

De komende tien zondagen pakt Eén nog eens uit met een grote fictieserie, de duurste zelfs die hier ooit is gemaakt. ‘In Vlaamse Velden’ speelt dan ook in de Eerste Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de Gentse familie Boesman, waarvan de vijf gezinsleden gedurende vier jaar hun eigen oorlog meemaken. Centraal in het verhaal staat dochter Marie, gespeeld door een nieuw gezicht: Lize Feryn (20) uit Deerlijk, die aan de slag was als model in Milaan toen ze telefoon kreeg om auditie te doen voor de centrale rol. “Een droom die uitkwam”, zegt ze in Hallo.

tmas

Voor haar eerste grote rol moest Lize meteen uit de kleren. "Dat was toch wel eng", vertelt ze. "Die opname was al gepland in de derde draaiweek. We kenden elkaar toen nog niet zo goed. Ik heb er met Jan (Matthys, de regisseur, red.) van tevoren veel over gepraat en hij ging heel subtiel te werk. Hij stelde me gerust: ‘Als je je ongemakkelijk voelt, dan stoppen we.’ De set wordt voor zo’n opname ook gesloten maar er staat dan toch nog een man of zes rond je en in je achterhoofd weet je goed genoeg dat in de kamer ernaast iedereen staat mee te kijken op de monitor. Anderzijds: je weet dat iedereen professioneel met zijn werk bezig is."

Wat vonden je ouders ervan toen je het hen vertelde? “Toen ik als model begon te werken, was de eerste eis van mijn moeder dat ze me nooit naakt op een billboard zou zien staan. En nu was het al prijs in mijn eerste rol op tv! (lacht) Jan Matthys had mijn moeder wel gerustgesteld. ‘Ik heb zelf drie dochters, ik zou nooit willen dat een van hen verkeerd in beeld komt’, zei hij."

Lees het hele interview dit weekend in Hallo, het weekendmagazine van Het Belang van Limburg. RdC, Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER