Medewerker korfbalbond krijgt rake klappen

Swa Renders uit Ekeren (Antwerpen) herstelt van een aframmeling die hij kreeg na een korfbalwedstrijd in Rijkevorsel. Na afloop van de wedstrijd tussen Rijko (Rijkevorsel) en Putse (Putte) werd hij op de parking van de sporthal zwaar aangepakt.

drombouts

Iedere week stuurt de korfbalbond bondsmedewerkers uit naar wedstrijden om scheidsrechters te beoordelen. Zo kreeg medewerker Swa Renders zondag de opdracht om een scheidsrechter in Rijkevorsel te beoordelen.

Toen Renders na de wedstrijd naar huis wilde gaan, werd hij op weg naar de parking op het Kruispad in Rijkevorsel overvallen. "Ik werd halfweg op de schouder getikt. Ik draaide mij om, maar plots kreeg ik een slag in mijn gezicht", legt Swa Renders uit.

"Door de klap viel ik naast de weg op de grond. De overvaller ging boven op mij zitten en bleef maar op mijn hoofd kloppen. Ik probeerde de kerel af te weren en intussen trachtte ik hem ook duidelijk te maken dat ik niet wist waar het om ging. Ik denk dat hij uiteindelijk stopte met slaan omdat hij mensen zag aankomen."

De politie maakte een pv op. "Er is een verdachte geïdentificeerd. Het gaat om een 50-jarige uit Rijkevorsel. Hij kreeg een proces-verbaal voor slagen en verwondingen, maar ontkent de feiten", zegt Marc Snels, zonechef van de politie Noorderkempen.

"Van de vechtpartij zelf zijn er geen getuigen. Wel hebben mensen de verdachte en het slachtoffer samen zien staan. De ruzie zou kunnen te maken hebben met een oude vete. De broer van de verdachte werd twintig jaar geleden geschorst door het slachtoffer."

BVDL, LWI

Foto Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rijkevorsel