De Gucht: "You win some, you lose some"

Jean-Jacques De Gucht, die donderdagavond de stemming voor het lijsttrekkerschap voor de Oost-Vlaamse Open Vld-lijst voor het Vlaams Parlement verloor van Mathias De Clercq, reageert ontgoocheld maar zegt dat de partij zich zo sterk mogelijk naar buiten moet brengen tegen 25 mei. "You win some, you lose some", reageerde hij.

ikerremans

Lees ook: Mathias De Clercq trekt lijst Open Vld in Oost-Vlaanderen

"We hebben een interne poll gehouden en Mathias heeft die gewonnen. Als er twee kandidaten zijn, dan is er één die wint en één die verliest. We moeten nu naar de echte poll gaan op 25 mei, samen met Alexander, Mathias, ikzelf en alle anderen op de lijst. Het is echt belangrijk dat Open Vld op een goede manier vertegenwoordigd is in de verschillende parlementen."

De Gucht geeft toe ontgoocheld te zijn. "Ik had dit graag gewonnen en het zou bijzonder raar zijn moest ik nu het tegendeel zeggen. Maar mijn voornaamste doel is de liberale partij, en er is er maar één in Vlaanderen, zo sterk mogelijk naar buiten te brengen."

Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten spreekt via Twitter over een "sportieve strijd" van Jean-Jacques De Gucht. Rutten wil pas vrijdag bijkomend inhoudelijk reageren op de lijstvorming.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto Belga

MEER OVER Jean-Jacques De Gucht