Twee nieuwe bruggen in Antwerpen in 2015

Print

Twee nieuwe bruggen in Antwerpen in 2015

In 2015 telt Antwerpen twee nieuwe bruggen. Aan de Noorderplaats, aan het einde van de Leien, verbindt een wandel- en fietsbrug Park Spoor Noord met het Eilandje. Over de Singel komt een fietsbrug tussen de Posthofbrug en het station van Berchem.

Het Antwerpse stadsbestuur wil Antwerpen 'verfietsen'. Dat moet onder meer gebeuren door het wegwerken van ontbrekende schakels, slechte stukken of conflictpunten met auto's. Beide fietsbruggen passen daar in.

De fietsbrug aan het station van Berchem is een project van de provincie Antwerpen, dat mee wordt gefinancierd door Vlaanderen en de stad Antwerpen. Het past binnen de uitbouw van fiets-o-strade tussen Mechelen en Antwerpen. "Het kruispunt met de Singel is een belangrijk obstakel", zegt gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). "De werken starten eind 2014 of begin 2015. De fietsbrug volgt de treinsporen en gaat door het gebouw met de nieuwe fietsenstalling aan het station. De werken aan dat gebouw zijn volop bezig."

Brug van park naar Eilandje

In de zomer van 2015 start de bouw van een wandel- en fietsbrug over de Leien aan de Noorderplaats. Die zal Park Spoor Noord met het Eilandje verbinden. "Het zal vooral een wandelbrug zijn", zegt Koen Kennis (N-VA, foto), schepen van Mobiliteit. "Aan de zijde van het Eilandje komt een trap en een lift. De Noorderplaats wordt voldoende ingericht voor het comfort van fietsers."

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

SACHA VAN WIELE

Foto boven: Een fietsbrug over de Noorderplaats zal Park Spoor Noord met het Eilandje verbinden
Foto in tekst: Aan station Antwerpen-Berchem komt een brug over de Singel, die de treinsporen volgt

Nu in het nieuws