"Jejoen is nog moslim, maar gematigd"

Jejoen Bontinck is ondertussen al bijna een maand weer thuis. Op donderdag 12 december mocht hij van de onderzoeksrechter de gevangenis van Hasselt verlaten. De feestdagen bracht Jejoen, tot grote vreugde van vader Dimitri, door in familiale kring.

ikerremans

“Het gaat heel goed met Jejoen”, vertelt zijn vader, Dimitri Bontinck. “We genieten samen van het leven en hebben de feestdagen met de familie doorgebracht. Het was een beetje een reünie met de hele familie. Met oesters en kreeft, het beste van het beste.”

Jejoen vult zijn dagen met studeren. “Dat doet hij thuis. Hij is nu zijn studies publiciteit aan het afwerken”, zegt vader Bontinck. “En verder gaat hij vaak naar buiten, om wat te sporten of te fietsen. We zijn ook samen gaan shoppen, want hij was wat gegroeid tijdens zijn afwezigheid en had dus nieuwe kleren nodig.”

Volgens zijn vader is Jejoen nog wel moslim, maar gematigder. “Hij draagt geen djellaba meer en hij kust nu ook zijn tantes weer, dat deed hij voordien niet.”

Vader Bontinck zou graag zien dat de avondklok voor zijn zoon versoepeld wordt. “Hij mag nu alleen tussen 7u en 19u buiten, zo kan hij nooit eens iets gaan drinken met een vriendin”, klinkt het.

SARE Foto VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER