Burgemeester: "Geniet van de receptie, er zijn toch geen alcoholcontroles"

"Geniet van de receptie, er zijn toch geen alcoholcontroles". Dat zei burgemeester van Ninove Michel Casteur (Open Vld) afgelopen zondag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. De uitspraak zette kwaad bloed bij de oppositie, die de kwestie doorspeelde aan minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Dat schrijven verschillende kranten dinsdag.

tmas

"Het is bijzonder kwetsend voor de nabestaanden van verkeersslachtoffers die door dronken bestuurders aangereden zijn", luidt het bij oppositiepartij N-VA. "De burgemeester geeft met deze uitspraak het signaal dat het oké is om erop los te drinken en daarna in de wagen te stappen."

Casteur is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik heb niets verkeerd gedaan, die uitspraak was ludiek bedoeld", klinkt het. "De nieuwjaarsreceptie is geen braspartij. Ik heb er nog nooit iemand dronken zien vertrekken. Bovendien kondigt de politie zelf ook alle alcoholcontroles aan op de website van de stad. Ik denk dat er pas verontwaardiging zou zijn als we een nieuwjaarsreceptie organiseren en er honderd meter verder een controle zou zijn."

Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER