Mecom gaat toch praten met Concentra over verkoop Media Groep Limburg

De Britse investeerder Mecom gaat alsnog praten met de Belgische uitgever Concentra over de verkoop van de Media Groep Limburg (MGL), de Nederlands-Limburgse uitgever van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. Daarmee komt Mecom, eigenaar van de Limburgse kranten, tegemoet aan een eis van het personeel van MGL, dat hiertoe maandag voorafgaand aan overleg tussen Mecom en MGL actievoerde.

mceulemans

Lees ook: Medewerkers Media Groep Limburg trakteren Mecon op boegeroep (video)

Mecom verraste enkele weken geleden door de onderhandelingen met Concentra, die zich toen in een vergevorderd stadium zouden hebben bevonden, stop te zetten. De ondernemingsraad reageerde als door een wesp gestoken op het nieuws en liet weten de voortschrijdende reorganisatie van de krantengroep te blokkeren. Mecom had immers altijd voorgewend dat die zou dienen tot een verkoop van MGL.

Interim-directeur Loek Radix stapte prompt op en de voorzitter van de ondernemingsraad Rob Cox betitelde de demarche van Mecom als "bedrog". Ook het personeel van de krantengroep was sterk gewonnen voor een overname door Concentra en kon de bocht van de Britse eigenaar absoluut niet smaken.

Hoop

Onder druk van de ondernemingsraad en het actievoerende personeel liet Mecom maandag na overleg weten dat de deur voor een verkoop aan Concentra opnieuw op een kier staat. Ook gaat de Britse eigenaar praten met de vorige maand opgestapte Radix.

Het vorige maand opgerichte actiecomité 'Stop de moord op het Limburgse woord' zegt een slag gewonnen te hebben, maar waarschuwt dat Mecom eerder al beloftes heeft gebroken. "De medewerkers van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad blijven luid en duidelijk actievoeren totdat de laatste handtekening voor de verkoop van de kranten aan Concentra gezet is", klinkt het in een verklaring maandagavond.

Prijs opdrijven

Volgens hoofdredacteur Huub Paulissen van de Limburgse kranten wil Mecom een hogere verkoopprijs bedingen van Concentra. Paulissen stelt dat specialisten Mecom zouden hebben voorgerekend dat de oorspronkelijke vraagprijs veel te laag lag. Dat zou een belangrijke reden zijn geweest om de verkoop af te blazen.

Belga, archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio