Van Snick trekt naar Internationaal Sporttribunaal

Van Snick zal haar dopingschorsing van twee jaar aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal TAS. Dat bevestigde advocaat Jean-Luc Flagothier maandag na een onderhoud met zijn cliënte.

ikerremans

Van Snick werd op 3 januari een schorsing van twee jaar opgelegd door de Internationale Judofederatie (IJF) omdat ze op 26 augustus positief testte op cocaïne tijdens het WK in Rio de Janeiro. Daar veroverde ze brons in de klasse tot 48 kilogram. Haar schorsing ging in op 15 oktober, de dag waarop ze voorlopig geschorst werd door de IJF. De 23-jarige Luikse moet ook haar bronzen plak inleveren en verliest alle prijzengeld en rankingpunten sinds de positieve controle.

De judoka ontkent verboden producten gebruikt te hebben en verklaarde nog voor het verdict van de IJF dat ze bij een eventuele veroordeling naar het TAS zou trekken. Dat werd nu bevestigd door haar advocaat.

"We gaan in beroep en doen dat bij de daarvoor bevoegde instantie: het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne. Daar hebben we tot drie weken na de bekendmaking van het verdict de tijd voor, tot 24 januari dus. Voor de klacht die we in oktober bij de burgerlijke rechtbank indienden verandert er niets. De IJF stelde immers dat de sanctie ongedaan gemaakt kan worden als we kunnen aantonen dat de positieve controle aan vergiftiging of onvrijwillige blootstelling te wijten is."

Belga Foto Belga

MEER OVER Charline Van Snick

Meer sportnieuws