Onderzoek radicale moslims kost al 1,5 miljoen euro

De kleine groep moslim-extremisten van Sharia4Belgium slorpt enorm veel aandacht en middelen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) in Antwerpen op. De voorbije twee jaar werden er maar liefst 35.000 werkuren aan besteed, goed voor een kostprijs van anderhalf miljoen euro.

tmas

De vijftien speurders van de cel terrorisme van de FGP richten sinds januari 2012 onafgebroken hun pijlen op Sharia4Belgium. In april van vorig jaar leidde dat onderzoek tot de arrestatie van tien radicale moslims, onder wie Fouad Belkacem.

Die resultaten komen er niet zomaar. “Het onderzoek naar Sharia4Belgium was de zaak die ons de afgelopen jaren het meeste werkuren heeft gekost”, zegt Stanny De Vlieger, directeur van de FGP in Antwerpen. Het kostenplaatje neemt intussen serieuze proporties aan. Los van de werkuren van de speurders van de cel terrorisme – uitgerekend op anderhalf miljoen euro – zijn er ook nog de kosten van tolken, extra manschappen voor huiszoekingen, technologische werkingsmiddelen, enzovoort.

Ondertussen is het onderzoek naar Sharia4Belgium zo goed als afgerond. De FGP hoopt dat de zaak in de loop van dit jaar voor de rechtbank kan komen.

SaRe, Foto FrBe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER