Mechelaars in de rij voor avant-première musical 14-18

Het was vrijdagvoormiddag op de koppen lopen aan het kantoor van UiT in Mechelen. De Mechelaar stroomde massaal toe om tickets aan halve prijs te bemachtigen voor de avant-première van de musical '14-18' in de Nekkerhal, een productie van Studio100 en één van de grootste musicalproducties ooit in Vlaanderen. Dat leidde sinds de vroege uurtjes deze ochtend tot een lange file van geïnteresseerden langs de gevel van het stadhuis tot aan de Befferstraat.

De stad Mechelen heeft via het stadsmagazine de Nieuwe Maan de eerste tickets voor de avant-première op 17 april 2014 aangeboden aan alle Mechelaars tegen een gereduceerd tarief. "De stad heeft met Studio 100 afspraken kunnen maken, waardoor wij de Mechelaars deze unieke kans kunnen aanbieden", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). "Wij hebben de volledige avant-première van 17 april uitgekocht waardoor we een volledige zaal aan tickets kunnen aanbieden aan de Mechelaars tegen een verlaagd tarief."

Meerdere toppers uit de musicalwereld strijken vanaf dan neer in de Nekkerhal. Acteurs als Jelle Cleymans (Thuis),Jonas van Geel (Lang Leve) en Maaike Cafmeyer (Eigen Kweek) geven dan het beste van zichzelf in de musical '14-18'. Ze brengen een verhaal van liefde, gemis, familie en vriendschap tegen de achtergrond van het monster van Wereldoorlog I (1914-1918). Voor deze musical werden kosten noch moeite gespaard: het podium zal maar liefst twee voetbalvelden groot zijn. Doordat de tribune met 1800 zitplaatsen 150 meter naar voor en naar achter kan schuiven, zal je als toeschouwer kunnen in- en uitzoomen op het spektakel.

Alle info rond de musical zelf kan je terugvinden op www.14-18.nu

Foto Patrick Hattori NIGE

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio