Minstens vijf doden bij zware explosie in Beiroet

Minstens vijf mensen zijn donderdag omgekomen bij de krachtige explosie in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet, in "het bastion van" de sjiitische beweging Hezbollah. Het ministerie van Gezondheid deelde ook mee dat twintig mensen gewond zijn geraakt. Vrijwilligers van het Rode Kruis telden veertig gewonden.

tmas

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat in de wijk Haret Hreik een bomauto tot ontploffing kwam, aldus een politieofficier. De plaats van de explosie is op 200 meter van de politieke kantoren van de Hezbollah. De ontploffing deed zich voor om 16.15 uur plaatselijke tijd (15.15 uur Belgische tijd).

Volgens het nationale informatieagentschap ANI, ontplofte een terreinwagen in de drukke straat al-Aarid, waar zich heel wat handelszaken bevinden. Het dichtbevolkte gebied was in zwarte rook gehuld. Veiligheidstroepen hebben het gebied afgezet. Op de lokale televisie waren beschadigde wagens te zien.

De ontploffing gebeurde minder dan een week na de dood van voormalig minister van Financiën, de oppositiepoliticus Mohammed Shattah, bij de ontploffing van een bomauto in het centrum van Beiroet. De Libanese hoofdstad is de afgelopen maanden al meermaals opgeschrikt door bomexplosies.

Belga, Foto Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER