Bakker is radeloos over werf rond districtshuis

De winkeliers rond het Merksemse districtshuis zijn radeloos. Bij bakker Peter De Cock staat het water tot aan de lippen door de werf voor zijn deur. “Dit is al de tweede kerstperiode op rij dat klanten niet tot bij mij geraken”, zegt bakker De Cock.

ikerremans

De omgeving van het districtshuis van Merksem wordt volop heraangelegd, dus ook de Sint-Bartholomeusstraat. De problemen begonnen al bij de start van de werken die met 1,5 maand vertraging begonnen. Sinds 15 november 2012 is de Sint-Bartholomeusstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

STANDPUNT: Tip aan De Wever & co voor een goed voornemen

“Normaal hadden de werken al achter de rug moeten zijn", zegt Peter De Cock van bakkerij Beerens. "Kerstmis en Nieuwjaar maakt al generaties lang ons jaar goed. Dit jaar hebben we ons personeel naar huis gestuurd en de winkel ’s middags gesloten. Er kwam nauwelijks iemand opdagen. Ik kreeg wel een vergoeding van 950 euro om het verlies door de werken te compenseren, maar maak de rekensom en je merkt dat dat ruim onvoldoende is. Ik ben de wanhoop nabij.”

Beerens stoort zich vooral aan de communicatie over de werf naar de handelaars, of beter: de afwezigheid van communicatie. “Er zijn folders en informatievergaderingen om de drie maanden, maar de informatie blijft vaag en is niet gericht naar de handelaars”, zegt De Cock.

Voldongen feiten

Merksems districtschepen van Openbare Werken en Lokale Economie Wendy Simons (N-VA): "Het district is niet de bouwheer van deze werken, maar we proberen toch zo veel mogelijk te doen. Dat we niet communiceren, klopt niet. Er zijn infovergaderingen en -brieven. Het is natuurlijk aan de aannemer om rechtstreeks te communiceren met de handelaars. Soms staan we als districtsbestuur ook voor voldongen feiten, zoals de vertraging bij de start van de werken.”

Als alles mee zit, zouden de werken in de Sint-Bartholomeusstraat rond juli achter de rug zijn.

SVW Foto LUMA

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio