De Wever mee op patrouille op oudejaarsavond

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) ging op oudejaarsavond mee op patrouille. Hij zag hoe de politiemensen optraden tegen een vandaal, een junk en een dronken Nederlander. “Mijn hoed af voor het professioneel optreden van de politiemensen”, zegt De Wever.

jrosquin

U zou eens moeten weten hoe het er op het terrein daadwerkelijk aan toe gaat.” Dat zei een politie-inspecteur enkele weken geleden tegen burgemeester Bart De Wever (N-VA). De Wever vond de suggestie interessant en trok dinsdagavond vanaf 21u de stad in op de achterbank van een combi.

“We reden eigenlijk van de ene interventie naar de andere”, zegt de burgemeester. “Tijdens de rit werd de administratie verricht via draagbare computers. Ik heb veel geleerd over de procedures en hoe de agenten werken. Ik ben echt zwaar onder de indruk. Mijn hoed af voor de Antwerpse politiemensen. Ze treden zeer professioneel op en spelen steeds kort op de bal."

Veiligheidsbeleid bevestigd

De burgemeester zag ook bevestigingen van zijn veiligheidsbeleid. “Ik begrijp echt niet dat gemeenteraadsleden klagen over de inzet van camera’s”, zegt Bart De Wever. “Het is onmisbaar in het ophelderen van misdaden." De Wever werd ook geconfronteerd met de gevolgen van drugs. “Ik zag de gesel van drugs”, zegt de burgemeester. “We hebben een man afgevoerd die volledig stoned was."

Terreurdreiging

Na het nieuwjaarsvuurwerk was er even ongerustheid. Uit de muziekinstallatie van de ijspiste aan het Steenplein klonk plots Arabische muziek. “Met de terreurdreiging in het achterhoofd was het toch even een speciaal moment”, zegt De Wever. “De beveiligingsagent had blijkbaar per ongeluk deze muziek opgezet. De toeschouwers van het vuurwerk keken er niet van op.”

De burgemeester was zwaar onder de indruk van het werk van de agenten. "Echt een grote merci aan de Antwerpse agenten. Ik ben overtuigd dat 99 procent van de interventies in de stad perfect verlopen", besloot hij. Om 6u ‘s ochtends zat de shift van de burgemeester er op.

SVW Foto's: Belga, WH

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Antwerpen Stad

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio