Hoek start petitie voor feestbus!

Print

Hoek start petitie voor feestbus!

Essen -

Vanwege de moeilijke bereikbaarheid en de niet-flexibele houding van vervoersmaatschappij De Lijn, rijdt er tijdens oudejaarsnacht géén feestbus van en naar Essen-Hoek. De feestvierders voelen zich benadeeld, want de dichtstbijzijnde opstaphalte is voorzien aan het station van Essen.


De inwoners van Essen-Hoek zijn verbaasd en teleurgesteld omdat er geen feestbus naar Essen-Hoek komt. De werken aan de Moerkantsebaan zouden de veiligheid voor de bus niet kunnen garanderen.

“De jeugddienst van de gemeente Essen zegt er alles aan gedaan te hebben om een regeling met De Lijn voor elkaar te krijgen”, zegt Lars Van Aert (22). “Ze hebben overlegd met De Lijn en hebben zelfs andere busmaatschappijen gecontacteerd. Maar helaas, het heeft niet mogen baten. We voelen ons nu in de kou staan. Als de gemeente zegt een feestbus in te leggen, dan moet ze er ook voor zorgen dat die bus in elke wijk terecht kan.”

Burgemeester Gaston Van Tichelt begrijpt het ongenoegen van de jongeren. “Ik sta voor 200% achter jullie”, zei hij. “Het lijkt alsof Hoek niet meetelt, maar niets is minder waar. Het feit dat er geen feestbus rijdt, is bijzonder jammer. Nochtans hebben onze mensen hun uiterste best gedaan om toch nog een bus op Hoek te krijgen, maar De Lijn wil zich niet felexibel opstellen. Met een beetje goede wil had er een bus tot Hoek kunnen rijden.”

De gemeente is nu in conflict met de vervoersmaatschappij. De Lijn zegt het vooropgestelde traject niet te kunnen nemen, omdat het niet voldoet aan de vereiste normen.

Petitie

De jongeren van Hoek hebben nu een petitie gestart. “We nemen de petitie graag in ontvangst en zullen het doorsturen naar De Lijn. Op die manier zullen ze weten dat de jeugd op Hoek in de kou is blijven staan.” De burgemeester laat nog weten dat ze erop mogen rekenen dat hij de stem van de jongeren zal verdedigen bij De Lijn.

MaT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio