Brand vernielt houten woning

Print

Brand vernielt houten woning

Heist-op-den-Berg - Op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg werd een woning dinsdagnamiddag volledig vernield door een net niet uitslaande brand. Op het ogenblik van het voorval waren de bewoners niet thuis, maar van hun hondje ontbreekt momenteel wel nog elk spoor.
Bij de Heistse brandweer kwam de eerste melding van de woningbrand binnen omstreeks 15u32. “Maar nog verschillende mensen merkten het vuur op en wisten het te melden”, legt luitenant Joris Vranckx uit. “Toen we toekwamen, zagen we van buitenaf goed waar de vlammen zich situeerden. Met de politie sloegen we eerst een ruit in om na te gaan of er nog bewoners aanwezig waren in de woning. De hitte was op dat moment al ondraaglijk.”

Op het ogenblik van de brand waren de bewoners gelukkig niet thuis. “Maar er zou wel een hond aanwezig geweest zijn, die we tot nu toe nog niet vonden”, gaat luitenant Vranckx verder. “Als het dier op het moment van de brand in het huis aanwezig was, vrees ik dat de overlevingskansen nihil zijn.”

De constructie van de woning was niet meer van de recentste. “Het gaat om een houten woning bekleed met roofing, waar op sommige plaatsen dan weer opnieuw hout werd voorgezet”, aldus nog de luitenant. “We kunnen met vrij grote zekerheid zeggen dat het vuur ontstond ter hoogte van de plaats waar de schoorsteen door de houten buitenbuur en de roofing naar binnenkomt. Binnen staat op die plaats een houtkachel, wat voor een enorme hitte zorgde.”

Meteen na de brand werden de huurders opgevangen bij de overburen. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) kwam ter plaatse en bekommerde zich mee over de verdere opvang van de getroffen huurders. “Op 31 december is niets vanzelfsprekend”, legt hij uit. “We beschikken uiteraard over een aantal transitwoningen, maar momenteel is het OCMW niet bemand. In zo’n geval contacteren we een bed & breakfast via de sociale dienst van de politie. De mensen hebben dus zeker onderdak en ontbijt voor de komende dagen. Voor maaltijden kunnen ze terecht in rusthuis Berkenhof. Mochten ze er voor kiezen om zelf elders opvang ter regelen, staat hen dat uiteraard vrij.“

Kvro

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio