Nasa-geluidopnames in nieuw lied Beyoncé: "Totaal gevoelloos"

Print
Popdiva Beyoncé oogst heel wat kritiek omdat ze in haar nieuwe nummer XO geluidsopnamen gebruikt heeft van het ongeluk met de spaceshuttle Challenger in 1986.

De videoclip bij het nummer van haar nieuwe album 'Beyoncé' begint met de stem van de woordvoerder van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa, die informatie bekendmaakt over het ongeluk van het ruimteveer Challenger in 1986, waarbij zeven astronauten om het leven kwamen.

Dat dit "emotioneel erg moeilijke moment" in een popliedje gebruikt wordt, is "erg teleurstellend", zegt June Rodgers, de weduwe van een van de omgekomen astronauten in een mededeling. Dat melden verschillende Amerikaanse media dinsdag.

Voormalig Nasa-astronaut Clayton Anderson noemde het "totaal gevoelloos" dat deze geluidsopnamen in een lied werden gebruikt.

Beyoncé verwerpt de kritiek. "Het nummer XO werd opgenomen om mensen die een geliefde hebben verloren, te helpen er weer bovenop te komen. Het moet ons eraan herinneren dat onverwachte dingen kunnen gebeuren. Geniet dus van elke seconde met de mensen van wie je het meeste houdt."

Archiefbeeld Photo News

Nu in het nieuws