Manna nieuwe sponsor van Cliniclowns

Manna nieuwe sponsor van Cliniclowns

Manna nieuwe sponsor van Cliniclowns

Print
Wijnegem - Sauzenproducent Manna Foods uit Wijnegem gaat de Cliniclowns financieel sponsoren voor meerdere jaren. Concreet zorgen ze daarmee dat jaarlijks 650 zieke kinderen bezoek krijgen van de clowns.
Bij het Wijnegemse familiebedrijf wilden ze uit maatschappelijke betrokkenheid al langer een goed doel steunen. Uiteindelijk kwamen ze uit bij de Cliniclowns, die afleiding brengen aan gehospitaliseerde en gehandicapte kinderen.
“We zijn een familiale KMO die zich grotendeels op de Belgische gezinnen richt. Het leek ons dan ook logisch dat we iets voor kinderen uit eigen land zouden doen. De Cliniclowns is een uitstekend initiatief om te steunen omdat we zelf weten dat vele kinderen het soms minder goed hebben doordat hun gezondheid hen in de steek laat. Daar dragen we graag een steentje toe bij", licht Sylvie Van den Broeck toe, algemeen directeur bij Manna Foods N.V.

De Cliniclowns zelf zijn heel blij met de financiële steun. Daarmee kan een team van clowns tien maanden lang op pad gaan langs verschillende ziekenhuizen in de regio, niet alleen in 2014 maar ook de jaren nadien. In totaal gaat het om ongeveer 650 kinderen per jaar.

"Onze vereniging is al twintig jaar aanwezig in Belgische ziekenhuizen zonder enige vorm van subsidiëring, wat enorm moeilijk is. Net daarom is de toezegging van Manna om onze organisatie gedurende verschillende jaren te ondersteunen, ongelooflijk belangrijk. We stellen de steun dan ook heel erg op prijs”, reageert Valérie Van Gastel, algemeen coordinator bij VZW Cliniclowns.

GRWO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio