Reuzen geven elkaar jawoord op Schoten Schol

Print
Schoten - De nieuwjaarsreceptie Schoten Schol krijgt dit jaar een wel erg speciale invulling. De Schotense reuzen Mie Bol en Den Blekke zullen dan in het huwelijksbootje treden met alles erop en eraan.
Volgens insiders zat het er al langer aan te komen maar nu is het officieel: de reuzenpoppen Mie Bol en Den Blekke zijn verloofd en zullen op zondag 5 januari elkaar het jawoord geven in aanwezigheid van alle Schotenaren op de nieuwjaarsreceptie.

En dat gebeurt net zoals alle andere huwelijken in Schoten met Iefke Hendrickx, schepen van burgerlijke stand (N-VA), die de huwelijksakte al volop aan het voorbereiden is. Ook een reusachtige trouwring, een bruidsboeket, een trouwkleed en een stel getuigen zullen niet ontbreken.
Bovendien zal harmonie Sinte-Cecilia tijdens de plechtigheid zorgen voor het muziekstuk 'De Bruidsmars', en zal Luc Caals 'Een beetje verliefd' zingen.

Het huwelijk tussen de twee Schotense reuzen is dan ook iets unieks. Mie Bol werd afgelopen zomer nog gecreëerd door wijkvereniging Atheneum, die daarmee de legendarische cafébazin Mie Bol van café De Nachtegaal in de Kopstraat wil eren. Den Blekke werd een hele tijd geleden ontworpen door Herman Cornelis, een Schotense beeldhouwer die het marktplein van Schoten vormgaf. De naam 'Den Blekke' verwijst naar een oude scheldnaam van de harmoniemuzikanten.

Iedereen is zondag welkom op de huwelijksplechtigheid tussen 11u en 13u op het marktplein.

GRWO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio