Lunchroom Steffie opent in het nieuwe jaar

Lunchroom Steffie opent in het nieuwe jaar

Lunchroom Steffie opent in het nieuwe jaar

Print
Schoten - Je droom kunnen waarmaken en een job vinden voor je dochter met autismespectrumstoornis is fantastisch. Maar als je als ouders zelf voor die werkgelegenheid moet zorgen, brengt dat heel wat werk met zich mee. Dat ondervonden Anita (45) en Patrick (48) uit Brasschaat dit jaar aan den lijve. Na lang zoeken kregen ze de kans om een lunchroom op te starten in oranjerie Vordenstein in Schoten, waar hun dochter Steffie (19) met een tiental andere jongeren met een beperking, aan het werk kan.
"We hebben het enorm druk gehad. Zo zijn de vergunningen rond, kreeg de oranjerie een likje verf, en zaten we samen met Rotonde die jongeren met zullen selecteren om bij ons te werken. We hebben ook de hele zomer vergaderd met ANB en Bram Pauwels om het vlinderproject uit te werken dat in een groot deel van de tuin zou doorgaan. Jammer genoeg werd dit project een tijdje geleden stopgezet. Dat kwam hard aan, vooral omdat de conciërgewoning plots leegstond", vertelt het koppel.
Uiteindelijk kregen ze hulp van vastgoedbescherming Camelot die zorgde voor tijdelijke bewoners. Op langere termijn overweegt het gezin om er zelf te gaan wonen.

De komende weken staat de inrichting van de oranjerie op het programma, want het gezin hoopt om op 1 februari 2014 de lunchroom te kunnen openen.
"We willen er iets speciaals van maken én we moeten creatief zijn, want we kunnen enkel investeren met de centen van sponsors en van Music for Life, dat toch een kleine duizend euro opbracht", vertellen ze.

"De toog bestelden we bij beschutte werkplaats Kunnig uit Antwerpen, en vzw De Markgrave - waar ze werken met personen met een visuele beperking - zorgt voor de decoratie."

Kok Patrick Baetens is bovendien volop aan het brainstormen over wat hij in de keuken zal klaarmaken. Hij wil beginnen met een kleine kaart met broodjes en snacks, en mettertijd uitbreiden.

GRWO

Foto FRBE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio