Nieuw jaar, nieuw dorpslied

Nieuw jaar, nieuw dorpslied

Nieuw jaar, nieuw dorpslied

Print
Kalmthout - Het gemeentebestuur klinkt op zondag 5 januari al voor de tiende keer met al haar inwoners op het nieuwe jaar. Primeur dit jaar is de officiële voorstelling van het nieuwe Kalmthoutse dorpslied.
Die feesteditie wordt opgeluisterd door de introductie van het nieuwe dorpslied 'Hedde gij de Heide al gezien?'. Dat lied werd geschreven door Peter Van Gucht, de vaste scenarist van Suske en Wiske, en bevat alle typische plekjes van Kalmthout. Met zijn groep 'Zoek & De Reizigers' leert Van Gucht zondag alle aanwezigen het refrein aan, later zal hij het lied ook opnemen op een cd.

De nieuwjaarsreceptie vindt traditioneel plaats op het Kerkeneind tussen 14u en 18u. Aanwezigen kunnen er smullen van gratis soep, die uitgedeeld wordt door de gemeenteraadsleden. De opbrengst van de andere hapjes en drankjes gaat naar alle deelnemende verenigingen. Eén van die hapjes zal trouwens een gezonde snack zijn, omdat Kalmthout zich in 2014 wil profileren als 'gezonde gemeente' en zijn inwoners wil aanzetten om gezonder te eten.

Tot slot stelt de gemeente er ook zijn nieuwe mutsen en sjaals voor, verkrijgbaar voor vijf euro.

GRWO

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio