"Schumacher hielp vriend voor val"

Schumacher hielp vriend voor val

"Schumacher hielp vriend voor val"

Print
Michael Schumacher heeft zondag vlak voor zijn zware ski-ongeluk een vriend geholpen die op de piste ten val was gekomen. Dat maakte zijn manager Sabine Kehm dinsdag in Grenoble bekend, op basis van beschrijvingen van personen die in de buurt van de zevenvoudige F1-wereldkampioen waren.

De 44-jarige Duitser zou vervolgens tussen twee pistes in diepe sneeuw geskied hebben. Daar zou Schumacher bij het inzetten van een bocht een rots geraakt hebben, waarna hij door de lucht werd geslingerd en met zijn hoofd op een rots terechtkwam. De Duitser skiede niet aan hoge snelheid voordat hij ten val kwam. Dat vertelde Kehm aan de journalisten nabij het ziekenhuis in Grenoble.

Schumacher, die op 3 januari 45 wordt, werd zondagvoormiddag met een zwaar schedelletsel naar het ziekenhuis van Grenoble overgebracht na een ski-ongeval nabij Méribel in de Franse Alpen. De toestand van de F1-legende, die maandagavond een tweede operatie onderging, is nog steeds kritiek. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Lees ook: Toestand Schumacher licht verbeterd

Foto Tom Palmaers

Meer sportnieuws