OCMW-raadsleden verlaten N-VA

Monique Goris en Emilie Drugmand, beiden lid van de Raad voor Maatschappelijk welzijn voor de N-VA, hebben tijdens de zitting van de raad maandagavond ontslag genomen uit hun partij.

Zij zullen voortaan zetelen als onafhankelijken. “Er zijn al problemen van voor de verkiezingen in 2012 en de ergernissen bleven zich opstapelen”, zegt Goris.

De Bruyn Chris

“We kregen geen inzicht in de financiële toestand en beslissingen werden in een achterkamertje boven onze hoofden genomen. Als je niet gewaardeerd wordt voor je werk, je bent van niets op de hoogte en je krijgt geen inspraak, dan is dit de enige mogelijke uitweg.” Binnen de Tremelose N-VA-afdeling zijn er twee groepen, die elkaar rauw lusten. Gemeenteraadslid en ex-voorzitter Luc Van Eesbeeck ligt al van bij de lijstvorming overhoop met raadslid Koen De Vadder. Die laatste stapte als CD&V-schepen in de vorige legislatuur over naar de N-VA. Beide groepen voeren onderling oppositie tot in de gemeenteraad door een verschillend stemgedrag en het voordragen van verschillende kandidaten voor gemeentelijke commissies. Nog volgens Goris werd te pas en te onpas beroep gedaan op het regionaal N-VA-bestuur om op een arbitraire manier beslissingen te kunnen nemen. Huidig voorzitter Dirk De Backer werd niet bereid gevonden voor enig commentaar.

Chris De Bruy

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio