KVM vangt voorlopig bot voor Hasi

Print
Besnik Hasi wordt voorlopig niet de nieuwe hoofdtrainer van KV Mechelen. Nadat Malinwa maandagochtend Harm van Veldhoven had ontslagen, hoopte het assistent-coach Besnik Hasi bij Anderlecht los te weken en hem snel als de nieuwe hoofdtrainer van KV te presenteren. Malinwa stootte echter op een njet van Anderlecht. Tenzij er alsnog een opening komt, moet KV zijn heil elders zoeken.

Flink wat telefoonverkeer tussen Mechelen en Anderlecht maandag. Aanleiding was het ontslag van Harm van Veldhoven. De kwakkelende resultaten en de 3-0 tegen Lierse werden de trainer van KV fataal. Meteen werd de zoektocht naar een nieuwe trainer opgestart en daarbij kwam de club bij een merkwaardige naam uit: Besnik Hasi.

Een verrassing omdat de pas 42 geworden Hasi geen ervaring heeft als hoofdtrainer én omdat hij een doorlopend contract heeft als assistent bij Anderlecht. Dat laatste bleek al snel een groot struikelblok te zijn. Omdat KV Mechelen alles correct wilde spelen, nam voorzitter Timmermans contact op met Anderlechtmanager Van Holsbeeck en die liet weten dat een vertrek van Hasi niet bespreekbaar was. De club heeft de grootste waardering voor het werk van Hasi en had daarom het contract van Hasi afgelopen zomer nog met drie jaar verlengd. “Dan kan het niet de bedoeling zijn dat hij nu plots zou vertrekken”, klinkt het in het Astridpark.

Een clausule in het contract van Hasi zou enige ruimte laten. Of Malinwa hiervan gebruik wil maken en een nieuwe poging zal wagen om Hasi warm te maken voor KV, moet de volgende dagen duidelijk worden. Zo niet zal het zijn zoektocht naar een nieuwe trainer moeten voortzetten. Meer voorspelbare namen als Franky Vercauteren en Glen De Boeck hadden maandag nog niks gehoord van KV.

ST / WVO
Foto Photo News

MEER VOETBALNIEUWS