1/2

Brussels Airlines vliegt toch op Kinshasa

Brussels Airlines heeft beslist zijn vluchten van dinsdag tussen Brussel en de Congolese hoofdstad Kinshasa, één in de voormiddag vanuit Brussel en één 's avonds vanuit Kinshasa, te behouden. Dat heeft woordvoerster Wencke Lemmes van de luchtvaartmaatschappij laten weten.

"Op basis van alle informatie waarover wij beschikken, kunnen we onze verbinding met Kinshasa gewoon uitvoeren", zegt Lemmes. Alle passagiers die voor maandag een vlucht geboekt hadden, kunnen dinsdag vertrekken.

Volgens de Congolese overheid is de rust in het land teruggekeerd na een dag van gewelddadige aanvallen, onder meer op de Congolese staatsomroep en aan de internationale luchthaven van N'Djili.

Bij de aanval maandag op de woning van de religieuze leider Paul Joseph Mukungubila in Lubumbashi zijn een veertigtal doden gevallen. De balans van de gewelddadige confrontaties, voornamelijk in de hoofdstad Kinshasa en de tweede grootste Congolese stad Lubumbashi, is gestegen tot een honderdtal doden, aldus de Congolese minister van Informatie Lambert Mende dinsdag.

Foto AFP,Reuters

Nu in het nieuws