Toestand Schumacher licht verbeterd

Toestand Schumacher licht verbeterd

Toestand Schumacher licht verbeterd

Print
Er is een lichte verbetering in de gezondheidstoestand van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Dat verklaarden de behandelende artsen dinsdagvoormiddag op een druk bijgewoonde persconferentie in het CHU in Grenoble. Zijn toestand blijft wel kritiek, Schumacher wordt ook nog steeds in een kunstmatige coma gehouden.

Schumacher onderging maandagavond een nieuwe operatie, die zo'n twee uur duurde. Daarbij werd een hematoom uit de hersenen weggenomen. De ingreep, die goed verlopen is, kwam er na overleg met de familie omdat die niet zonder risico's was. De operatie kwam er om de druk in de hersenen van de Duitser te verminderen. Schumacher heeft ook na de tweede operatie nog veel bloedstolsel in de hersenen. De andere hematomen zijn ook moeilijker te bereiken dat datgene dat bij de tweede ingreep weggenomen is.

De dokters, die naar eigen zeggen verbaasd waren over de verbetering bij hun patiënt, onderstreepten wel dat Schumi nog niet buiten levensgevaar is. "Maar we hebben wel tijd gewonnen en hebben de situatie iets beter onder controle", aldus professor Jean-François Payen. "De situatie is niet dezelfde als gisteren, er is lichte verbetering, maar de weg is nog erg lang en de komende uren blijven cruciaal", stelden de behandelende artsen. Over een mogelijk herstel wilden de dokters zich nog niet uitspreken, ook een overbrenging naar een ander ziekenhuis is voorlopig nog 'gevaarlijk'.

De 44-jarige Duitser, die op 3 januari 45 wordt, werd zondagvoormiddag met een zwaar schedelletsel naar het ziekenhuis van Grenoble overgebracht na een ski-ongeval nabij Méribel in de Franse Alpen.

Foto Reuters

Meer sportnieuws