Flipkens door in Auckland, Wickmayer meteen uitgeschakeld

Flipkens door in Auckland, Wickmayer meteen uitgeschakeld

Flipkens door in Auckland, Wickmayer meteen uitgeschakeld

Print
Kirsten Flipkens (WTA-20) is goed aan haar tennisseizoen begonnen. De Belgische nummer één plaatste zich dinsdag immers voor de tweede ronde van het WTA-tornooi van het Nieuw-Zeelandse Auckland. Yanina Wickmayer mocht dan weer meteen haar koffers pakken in Auckland.

De Belgische Sportvrouw van 2013, het derde reekshoofd Down Under, rekende in haar eersterondepartij in twee sets af met de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-56). Na 1 uur en 42 minuten stonden de 6-4, 7-5 setstanden op de tabellen. Voor de 27-jarige 'Flipper' was het haar tweede zege in evenveel onderlinge confrontaties met de zeven jaar jongere Puig. Vorig jaar won ze op de Australian Open al met 7-5 en 6-3.

In de tweede ronde moet Flipkens, die maandag samen met Ana Ivanovic ook al de eerste ronde van het dubbelspel overleefde, de baan op tegen Karolina Pliskova (WTA-71). De Tsjechische won vorig jaar in het Franse Andrezieux hun enige voorgaande partij.

Wickmayer out

Karolina Pliskova is de tweelingszus van Kristyna Pliskova (WTA-130), en die wist eerder op de dag Yanina Wickmayer (WTA-51) verrassend uit het tornooi te kegelen. De Tsjechische qualifier haalde het met 7-6 (7/3) en 6-0 van 'Wicky', in 2010 nog eindlaureate in Auckland en in 2011 en 2013 verliezend finaliste.

Het ASB Classic in Auckland is een van de voorbereidingstornooien op de Australian Open, het eerste grandslamtornooi van het seizoen dat op 13 januari in Melbourne op gang gefloten wordt.

Foto Belga

MEER SPORTNIEUWS