Studenten positief over studieplek eetzaal Go Shil!

Studenten positief over studieplek eetzaal Go Shil!

Studenten positief over studieplek eetzaal Go Shil!

Print
Mechelen - De refter van basisschool Go Shil! in de Louizastraat opende maandag voor het eerst haar deuren voor blokkende studenten. Met een vijftiental aanwezigen was er geen sprake van een overrompeling, maar zowel initiatiefneemster Karla Celis (sp.a) als de studenten gaven de actie een positieve beoordeling en hopen op een vervolg.
De kans dat het concept wordt voortgezet, is reeël. De stedelijke dienst onderwijsondersteuning en de bibliotheek hebben intussen een informeel gesprek gevoerd over het creëren van extra studieplekken in de stad. "Samen met de stadsdienst gaan we bekijken of we tijdens de volgende examenperiode een gezamenlijk initiatief kunnen lanceren. Een netwerk van studieplaatsen aanleggen doorheen de stad zou mooi zijn", zegt Rita Van de Wiele, diensthoofd Bibliotheken bij de stad. "De ruimte in de bibliotheek is momenteel echt op. Wellicht zijn er nog andere locaties in de stad die geschikt zijn om studenten op te vangen. Die eigenaars willen we enthousiast maken voor zo'n project."

De studenten die maandag gebruik maakten van de faciliteiten van Go Shil! zijn alvast heel tevreden over het nieuwe initiatief. "Hier kan je rustig blokken en is er geen afleiding. In de bib was het vaak druk en vonden sommigen geen plaats meer", weet Katrien Lombarts, studente Sociaal Werk aan de HUB in Brussel. Cas Van Daele sluit zich daarbij aan: "In de bib word je vaak gestoord door mensen die een boek zoeken", zegt de student Ergotherapie aan de Hogeschool Gent. "Dit concept is zeker voor herhaling vatbaar."

Studenten die van de eetzaal gebruik willen maken kunnen nog op donderdag 2 en vrijdag 3 januari van 8u tot 17u terecht in Go Shil!

NIGE

Foto Patrick Hattori
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio