De Croo: "Kernkabinet wou Thijs langer bij Bpost houden"

"Binnen de kern bestond een duidelijke consensus om Johnny Thijs aan boord te houden. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille had daartoe marge om tot een akkoord te komen met de CEO. Er is expliciet gevraagd om daartoe contact te nemen met Johnny Thijs." Dat zegt minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) maandagavond in een reactie op het debat over bpost-topman Johnny Thijs.

Roel Deseyn, kamerlid voor CD&V, weerlegde maandag de kritiek van Gwendolyn Rutten (Open Vld) op de loonsverlaging voor Thijs. "De loonsverlaging was afgesproken in de regering", zei hij op Radio 1. "Roel Deseyn praat best eens met vicepremier Pieter De Crem, die voor zijn partij aan de regeringstafel zit", reageerde De Croo maandagavond.

"Woordbreuk"

De vicepremier van Open Vld bevestigt maandagavond ook de nadrukkelijke vraag van Rutten om duidelijkheid: "Ik hoor Johnny Thijs spreken over woordbreuk. Dat is een ernstige uitspraak. Het is daarom niet meer dan normaal dat minister Labille transparantie geeft in het hele dossier. Daarbij hoort ook duidelijkheid over al dan niet gemaakte afspraken met de bpost-topman", aldus De Croo.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws