Politie extra waakzaam tijdens vuurwerk

Politie extra waakzaam tijdens vuurwerk

Politie extra waakzaam tijdens vuurwerk

Print
Antwerpen - Na een dreigbericht op onder meer de facebookpagina van Gazet van Antwerpen is de Antwerpse politie in een verhoogde staat van waakzaamheid. Op oudejaarsavond zullen daarom extra manschappen op het terrein aanwezig zijn.

Er werden verschillende extra maatregelen getroffen om de veiligheid in de stad te garanderen. Zo kunnen er voor, tijdens en na het eindejaarsvuurwerk personen, voorwerpen of voertuigen worden gecontroleerd.

STANDPUNT: Moslimextremist dreigt met aanslagen op station, Meir en kaaien

Bezit en afsteken vuurwerk

Er zal ook verhoogde aandacht zijn voor het bezit en het afsteken van particulier vuurwerk. Wie betrapt wordt, krijgt een proces-verbaal. Ook het vuurwerk wordt in beslag genomen.

De politie roept de wakkere burgers ook op dat wanneer ze iets verdacht opmerken, meteen de aanwezige agenten aan te spreken.

Parket opent onderzoek

Het federale parket heeft inmiddels een onderzoek geopend naar de geuite dreigementen over terroristische aanslagen in Brussel en Antwerpen op oudejaarsavond.

Het Crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat alle mogelijke, bruikbare informatie doorgespeeld is aan het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) en andere bevoegde diensten zoals de Staatsveiligheid.

Volgograd

Op sociale netwerksites zijn, sinds de eerste van twee aanslagen in de Russische stad Volgograd zondag, verschillende bedreigingen geuit tegen België. Daarnaast ontving Het Laatste Nieuws dreigementen waarin het Atomium in Brussel en diverse plaatsen in Antwerpen expliciet als doelwitten worden genoemd. Ook heeft een salafistische prediker uit Anderlecht bedreigingen geuit tegen België en Frankrijk, waarbij hij eveneens verwees naar de aanslagen in Volgograd van zondag en maandag.

Het federaal parket neemt alle dreigementen heel ernstig en heeft nu dus een officieel onderzoek geopend.

Foto: PN

Lees ook: Dreigen met terreur is ook een terreurdaad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio