Wel samenwerking met Ravels

Fusies tussen gemeenten of een transfer van Schoonbroek van Retie naar Arendonk zijn voorlopig niet aan de orde. Maar het ziet er wel naar uit dat naburige gemeenten op termijn nauwer gaan samenwerken. "De gemeenten hebben momenteel nauwe contacten door allerlei samenwerkingsvormen zoals bijvoorbeeld de politiezone", vertelt Rob Blockx (CD&V), voorzitter van de Arendonkse gemeenteraad.

dvansant

Lees ook: Groot Arendonk wil fusie met Schoonbroek

"In Arendonk bekijken we momenteel samen met de gemeente Ravels hoe we nauwer kunnen samenwerken. Samenwerken wordt ook noodzakelijk omdat we als gemeenten te maken krijgen met financiële beperkingen. Waarschijnlijk zullen Ravels en Arendonk op korte termijn overgaan tot gezamelijke aankopen. Ook bij de OCMW's kan een nauwere samenwerking zeker nuttig zijn."

Arendonk voert op dit moment enkel gesprekken met Ravels, maar Rob Blockx sluit niet uit dat er in de toekomst ook met andere buurgemeenten zal gesproken worden. "Ik zie ook zeker mogelijkheden met Retie. Maar met Schoonbroek als gehucht is dat niet realistisch omdat Schoonbroek tot Retie behoort."

Foto BDD TCLA

MEER OVER Arendonk

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio