Man stierf zaterdag vermoedelijk na aanrijding

Print

Man stierf zaterdag vermoedelijk na aanrijding

Deurne - Zaterdagochtend liet Tanguy Ragheno (foto klein) het leven op straat in de De Gryspeerstraat in Deurne. Hoe Ragheno, de 37-jarige conciërge van de Gemeente van Christus in de De Gryspeerstraat om het leven kwam is nog een raadsel.

"Twee vuilnismannen zagen hem zaterdagochtend neervallen op straat", vertelt Veerle De Vries van de lokale politie. Het drama speelde zich af rond 9 uur 's morgens, een buurman hoorde een doffe klap en even later stemmen. "Ik heb niets gezien, want ik lag nog in bed, toen ik buiten ging kijken stonden er al mensen van de vuilkar bij de man die op de grond lag", vertelt de man.

De hulpdiensten werden snel verwittigd maar reanimatiepogingen konden niet meer baten. Tanguy stierf recht tegenover zijn woning boven de kerk van de Gemeente van Christus. De arts stelde vast dat de verwondingen die de man opgelopen had niet enkel van de val afkomstig konden zijn. Omdat alles in de richting van een verdacht overlijden wees kwamen de federale politie en het labo ter plaatse om de feiten te onderzoeken. Omdat het lichaam van Tanguy deels op de tramsporen lag, bleef het tramverkeer op lijn 5 tussen Antwerpen en Wijnegem lange tijd afgesloten.

Vluchtmisdrijf?

Wat er voor de val en het overlijden met Tanguy gebeurde heeft niemand gezien. "Er zijn aanwijzingen van een gewelddadig overlijden, maar het onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden loopt nog volop", zegt Stephanie Chomé van het parket. "Een autopsie zal uitsluitsel moeten geven over de doodsoorzaak." Bronnen dicht bij het onderzoek geven aan dat momenteel uitgegaan wordt van een aanrijding met vluchtmisdrijf.

Schaakvereniging aangeslagen

Bij de Koninklijke Schaakkring Deurne sloeg het nieuws van het overlijden in als een bom, Tanguy was al jaren een gerespecteerd lid van de schaakvereniging. "We kwamen zaterdag voor de laatste keer dit jaar bij elkaar en toen vernomen we het nieuws van het tragische overlijden", vertelt voorzitter Robert Schuermans. "Heel de club is zwaar aangeslagen. Dit is een heel triestige zaak, het wordt een eindejaar in mineur. Tanguy was een heel aangename man. Iemand die altijd in was voor een partijtje snelschaken, een heel gedreven schaker ook. Over zijn privéleven vertelde hij niet veel, dat schermde hij wat af, maar ik weet wel dat hij een dochter achterlaat." Naar wat er juist gebeurd is heeft Robert ook het raden. "We hopen dat het onderzoek snel duidelijkheid brengt", klinkt het.

SARE, AK Foto boven: BFM

Lees ook: Man sterft op straat

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio