1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Applaus voor deken Alfons Willems

Deken Alfons Willems (65) nam zondag afscheid van het dekenaat Zele-Berlare tijdens een druk bijgewoonde hoogmis. Tijdens de zevenentwintig jaar dat Willems het dekenaat leidde, maakte hij heel wat vrienden.

Picqueur Johan

Ruim vijfhonderd mensen woonden de laatste eucharistieviering bij in de Sint-Ludgeruskerk die door deken Willems werd voorgegaan. De pensioengerechtigde Willems stond hen in hoogst eigen persoon op te wachten aan de ingang. Elk van hen werd persoonlijk begroet en welkom geheten.

De afscheidsviering was prachtig. Het altaar was met witte kaarsen en bloemen getooid. De koren van de parochies vulden met verenigde krachten de Sint-Ludgeruskerk met hemelse gezangen. Deken Willems staat gekend om zijn mooie preken, zijn aangename vertelwijze en interactie met zijn publiek.

Tijdens zijn laatste viering liet hij zich niet onbetuigd. Voor het evangelie riep hij alle kinderen bij zich en vertelde hen het Kerstverhaal.

Een teder moment.

Wie op grootse woorden of tranen wachtte, was eraan voor de moeite. "Ik dank u voor zoveel vriendschap en genegenheid", besloot deken Alfons Willems de viering. "Ik dank u voor 27 mooie jaren." Daarop zegende hij hen en verliet hij onder een erehaag de kerk. Pas bij zijn laatste stappen barstte een luid applaus los.

Alfons Willems verlaat Zele eind januari en wordt dan afgelost door Jan Van Raemdonck (56). Tijdens het seizoen zal hij nog een handje toesteken in het bedevaartsoord Oostakker-Lourdes.

Johan Picqueur

FOTO'S: GEERT DE RYCKE

Lees het volledige artikel over het afscheid van deken Alfons Willems in Gazet van Antwerpen - editie Waas en Dender op maandag 30 december 2013

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio