Van Rompuy verwacht heropleving Europese economie in 2014

Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, ziet in een interview met het VTM Nieuws zondag de toestand van de Europese economie erop vooruitgaan. Ook in landen als Spanje en Griekenland zijn er tekenen van positieve groei, meent Van Rompuy. Hij werkt momenteel aan een boek dat dit voorjaar moet verschijnen. Werktitel van het boek is "Europa na de storm".

awillems

2013 is voor Van Rompuy het jaar waarin de crisis overwonnen is en de economie aan het hernemen is, en dat zal in de loop van 2014 te merken zijn. Aan de werkloosheidscijfers is dat nog niet te zien, geeft de voorzitter van de Europese Raad toe. Daarvoor is nog meer tijd nodig. "In de hele eurozone, behalve Slovenië en Cyprus, gaan we naar positieve economische groei."

Voor de Europese verkiezingen zegt Van Rompuy geen schrik te hebben. "Euroscepticisme is iets van alle tijden. Kijk maar naar vader Le Pen in Frankrijk. Ik ben ervan overtuigd dat een overweldigende meerderheid van de bevolking voor de EU is, al zullen de euronegatieve partijen bij de verkiezingen wel een sterke minderheid vormen."

Van Rompuy ging ook nog eens in op de USB-stick die hij eind oktober na afloop van de G20 in Sint-Petersburg van de Russen heeft gekregen. "Daar stonden bestanden op die er niet moesten opstaan."

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER