Onderzoek naar omstreden school Natan

Minister van Onderwijs Pascal Smet laat zijn kabinet een onderzoek voeren naar basisschool Natan in Antwerpen-Noord. Hij doet dat op basis van getuigenissen van ex-personeelsleden.

jatimmermans

Van het oorspronkelijke schoolteam waarmee het omstreden 'ondernemersschooltje' begin september startte, is er nog maar één aan het werk. De rest is ontslagen of stapte zelf op.

De ex-werknemers vertellen in Gazet van Antwerpen over hun hallucinante werksituatie, over belangenvermenging tussen de school en de vzw's van oprichter Tim Devolder, over het 'militaire regime' waarmee de school door directeur Jan De Roo wordt bestuurd en over de gevolgen van een gebrek aan geld, hygiëne en pedagogische begeleiding.

De school herbergt momenteel tachtig kinderen. Volgens directeur De Roo zal na de kerstvakantie alles rechtgetrokken zijn. Maar minister Smet is er niet gerust op. "Ik neem dit zeer ernstig en laat de zaak verder onderzoeken. Indien nodig geef ik de onderwijsinspectie de opdracht om de school niet volgend jaar, zoals gebruikelijk, maar nu meteen grondig door te lichten."

Lees dit weekend meer in Gazet van Antwerpen

WD

Archiefbeeld Sarah Van den Elsken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Pascal Smet