Bomalarm opgeheven in Antwerpen-Centraal

Het station Antwerpen-Centraal is vrijdagmiddag opnieuw vrijgegeven nadat het volledig ontruimd was na een bommelding. Er werd niets gevonden bij de sweeping. Het trein- en tramverkeer lag een tijdlang helemaal stil.

jrosquin

Het ging niet om een verdacht pakket dat is aangetroffen maar wel om een vage telefonische bommelding. "Om 11.45 uur hebben we de melding gekregen dat iemand naar de Nederlandse politie gebeld heeft met de boodschap dat er een bom zou ontploffen in Antwerpen-Centraal", zegt Veerle De Vries van de Antwerpse lokale politie. "We weten niet waar of wanneer dat dan wel precies zou gebeuren, maar we nemen in dit soort situaties het zekere voor het onzekere."

Het stationsgebouw werd ontruimd en speurhonden zijn daarna begonnen met het sweepen van het hele gebouw op zoek naar eventuele explosieven. Daarbij werd niets gevonden. Het bomalarm werd opgeheven en het station werd opnieuw vrijgegeven. Ook het treinverkeer herneemt. De gevolgen van de bommelding zullen nog een hele tijd voelbaar blijven door de vele vertragingen en trajectwijzigingen.

Het tramverkeer onder en rond het station werd aanvankelijk bovengronds omgeleid via onder meer de Leien en de Groenplaats. Sinds 13.30 uur mochten de trams wel opnieuw onder het station doorrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto BFM

Vastgoed

Jobs in de regio